الکترود کربن شیشهای اصلاح شده با نانولوله کربنی عامل دار شده میتواند سیستامین موجود در نمونههای بیولوژیکی را به طریق الکتروشیمیایی اندازهگیری کند.
فرشته چگین دانشجوی دوره دکترای شیمی تجزیه دانشگاه مازندران ضمن بیان مطلب فوق گفت: این الکترود میتواند سیستامین موجود در نمونههای بیولوژیکی را به طریق الکتروشیمیایی اندازهگیری کند.
وی تصریح کرد : تحقیق انجام شده یک پژوهش بنیادی است که میتواند به عنوان حسگر الکتروشیمیایی برای اندازهگیری سیستامین در نمونههای بیولوژیکی در آزمایشگاههای بالینی و مراکز پژوهشی استفاده گردد.
وی با بیان اینکه استفاده از فناوری نانو، افقهای جدیدی برای استفاده از نانوذرات و نانولولههای کربنی در شیمی تجزیه و تشخیص برخی از ترکیبات شیمیایی و بیولوژیکی باز کرده است افزود: یکی از کاربردهای جذاب نانوذرات و نانولولههای کربنی تسهیل واکنشهای انتقال الکترون است ، به همین دلیل به عنوان یک واسطهگر در ساخت حسگرها و زیست حسگرها استفاده میشوند که سینتیک واکنشهای الکتروشیمیایی کند را طی فرایندی به نام الکتروکاتالیز، تسریع کرده و راهی برای اندازهگیری الکتروشیمیایی آنها فراهم مینماید
وی در ادامه اظهار داشت : از آنجایی که برخی از اسیدهای آمینه ترکیبات گوگرددار هستند، اکسایش الکتروشیمیایی آنها در سطح الکترودهای معمولی بسیار کند است، از این رو نمیتوان آنها را در سطح الکترودهای معمولی به روش الکتروشیمیایی تبیین و اندازهگیری نمود. بنابراین برای تسریع فرایند الکترودی آنها، از واسطهگرهای مختلف استفاده و الکترودهای اصلاح شده شیمیایی ساخته میشود، به این منظور، ساخت الکترود کربن شیشهای اصلاح شده با نانولوله کربنی عاملدار شده برای اندازهگیری الکتروشیمیایی سیستامین مد نظر قرار گرفت.
چگین در این مسیر، ابتدا الکترود کربن شیشهای اصلاح شده با نانولولههای کربنی تکدیواره را از طریق قطره گذاری سوسپانسیونی از نانولوله کربنی تک دیواره در حلال دی متیل فرمامید بر سطح الکترود کربن شیشهای تهیه کرد و سپس با ترسیب الکتروشیمیایی لایهای از ترکیب 1، 2- نفتوکینون 4- سولفونیک اسید سدیم بر سطح آن، الکترود کربن شیشهای اصلاح شده با نانولولههای کربنی تک دیواره دارای عامل نفتوکینونی را ساخت.
این محقق در ادامه روند تحقیقات خود رفتار الکتروشیمیایی واسطهگرهای انتقال الکترون مورد استفاده نظیر نفتوکینون را در غیاب و حضور نمونههای بیولوژیکی گوگرددار نظیر سیستامین در بسترهای متفاوت نظیر کربن شیشهای و کربن شیشهای اصلاح شده با نانولولههای کربنی عاملدار شده با استفاده از تئوریهای موجود در الکتروشیمی مورد بررسی و ارزیابی قرار داد.
چگین بعد از بهینه کردن عوامل موثر بر شرایط انجام فرایند الکترودی و تهیه الکترودهای اصلاح شده، از روشهای ولتامتری برای اندازهگیری سیستامین به عنوان یک ترکیب بیولوژیکی گوگرددار و ترکیب هستهدوست در واکنشهای افزایشی 1و4 یا مایکل با کینون موجود در سطح الکترود اصلاح شده عاملدار بهره گرفت .
شایان ذکر است در این پژوهش، تثبیت واسطهگرهای انتقال الکترون نظیر نانولولههای کربنی و ترکیب نفتوکینونی روی بستر الکترودی با استفاده از تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی تبیین شده و از این الکترود اصلاح شده دارای عامل نفتوکینونی به عنوان حسگر الکتروشیمیایی در اندازهگیری ولتامتری سیستامین استفاده گردید.
با سلام . به وبگاه رسمی علم و دانش خوش آمدید ! من شایان شیت ره هستم دانش آموز دبیرستان سلام صادقیه ! این پروژه تحقیقی بنده است . تا این جا 77 مطلب ثبت گردیده . امید وارم از این مطالب نهایت استفاده رو ببرید . با تشکر مدیریت !
بازدید دیروز : 5
کل بازدید : 45272
کل یاداشته ها : 77