حسگر الکتروشیمیایی با کمک نانولوله های کربنی ساخته شد
شیمی دانان ایرانی، الکترود کربن شیشهای اصلاح شدهای را با نانولوله کربنی عامل دار شده ساختهاند که میتواند سیستامین موجود در نمونههای بیولوژیکی را به طریق الکتروشیمیایی اندازهگیری کند.
نانو،استفاده از فناوری نانو، افقهای جدیدی را برای استفاده از نانوذرات و نانولولههای کربنی در شیمی تجزیه و تشخیص برخی از ترکیبات شیمیایی و بیولوژیکی گشوده است.
یکی از کاربردهای جذاب نانوذرات و نانولولههای کربنی، تسهیل واکنشهای انتقال الکترون است. به همین دلیل به عنوان یک واسطهگر در ساخت حسگرها و زیست حسگرها استفاده میشود که سینتیک واکنشهای الکتروشیمیایی کند را طی فرایندی به نام الکتروکاتالیز، تسریع کرده و راهی برای اندازهگیری الکتروشیمیایی آنها فراهم مینماید.
"فرشته چکین" دانشجوی دکتری شیمی تجزیه، گفت: "از آنجایی که برخی از اسیدهای آمینه ترکیبات گوگرددار هستند، اکسایش الکتروشیمیایی آنها در سطح الکترودهای معمولی بسیار کند است، از این رو نمیتوان آنها را در سطح الکترودهای معمولی به روش الکتروشیمیایی تبیین و اندازهگیری نمود.
وی افزود: بنابراین برای تسریع فرایند الکترودی آنها، از واسطهگرهای مختلف استفاده و الکترودهای اصلاح شده شیمیایی ساخته میشود. به این منظور، ساخت الکترود کربن شیشهای اصلاح شده با نانولوله کربنی عاملدار شده برای اندازهگیری الکتروشیمیایی سیستامین مد نظر قرار گرفت.
این دانشجوی دکترای شیمی تجزیه خاطر نشان کرد: "تحقیق انجام شده یک پژوهش بنیادی است که میتواند به عنوان حسگر الکتروشیمیایی برای اندازهگیری سیستامین در نمونههای بیولوژیکی در آزمایشگاههای بالینی و مراکز پژوهشی استفاده گردد".
این پژوهش در مجله Journal of Electroanalytical Chemistry (جلد633، صفحات192-187، سال2009) منتشر شده است.
با سلام . به وبگاه رسمی علم و دانش خوش آمدید ! من شایان شیت ره هستم دانش آموز دبیرستان سلام صادقیه ! این پروژه تحقیقی بنده است . تا این جا 77 مطلب ثبت گردیده . امید وارم از این مطالب نهایت استفاده رو ببرید . با تشکر مدیریت !
بازدید دیروز : 72
کل بازدید : 45464
کل یاداشته ها : 77